Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuella aktiviteter

Här följer information om ett urval av Lidingös aktuella aktiviteter:

Klicka för att hämta vårt senaste programblad.

 

Vandring i Nackareservatet måndag 24 april

Vi vandrar från Hellasgården ca 10 km på antingen Gröna spåret eller Blå spåret och kommer till Solsidan i Saltsjöbaden. Turen går genom natur som präglas av omväxlande skogsmarker och öppen terräng med gammalt odlingslandskap. Erstaviksmarkerna är ingen ”tillrättalagd” natur, och just det har sin tjusning. 

Mer information www.naturkartan.se/nacka/ 

Detta är en heldagstur. Vi kommer vandra i ett normalt vandringstempo (ca 3 km/timme) och du bör ha god kondition. Medtag vatten, varm dryck och matsäck för två raster. Vandringskängor rekommenderas och kläder efter väder. 

Start: Vi samlas vid Larsbergs brygga och tar Sjövägen över till Nacka strand och därefter buss till Hellasgården där det också går bra att ansluta. Exakta tider kommer att läggas upp på hemsidan när tidtabellerna finns tillgängliga. Vi åker hem från Solsidan med Saltsjöbanan.

Anmälan för medlemmar, och för dig som vill bli medlem, sker via hemsidan:

http://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-i-nackareservatet-mandag-24-april/

Övriga anmäler sig per e-post till per.larsen@friluftsframjandet.se. Anmälan senast fredag 21 april.

Kostnad för vandringen är 50 kr för medlem, och 100 kr för icke-medlem. Betalas kontant på plats eller via Swish 123-1556828

Ledare: Per Larsén och Tina Lalander

 

Tisdagsvandringar för vardagslediga

Tisdagar kl. 10.00 samlas vi vid Lidingöloppsmonumentet på Grönsta gärde. Vårsäsongen börjar 4 april och håller på till 30 maj. Höstsäsongen börjar 5 september och slutar 28 november. Vi vandrar i Grönstaskogen, eller Trollskogen som vi vill kalla den, och är ute omkring 2 timmar. Lätt vandring omkring 4 km, och en rast på vägen när vi sätter i oss medhavd matsäck.

Ingen förhandsanmälan, och vi går i alla väder. Gratis för medlemmar, även pröva på.

Ansvarig ledare: Siw Linde 073 984 89 53. Ledare är vanligen Siw och Magnus Linde, men ibland får någon annan rycka in.

Information om ändringar meddelas på telefon 767 39 07.

 

Stavgång för kropp och själ

Onsdagar under vår och höst med start från Lidingövallen, huvudentrén, kl. 10.00. Vårsäsongen börjar 5 april och håller på till 31 maj. Höstsäsongen börjar 6 september och håller på till 29 november. Vi går i lugn takt, som dock kan variera mellan deltagarna i gruppen, utmed Kyrkvikens norra strand till Hustegaholm, där vi tar av norrut över Elfviksvägen. Alternativt går vi ut till Hustegaholm. Rast med medhavt förmiddagskaffe eller vad man föredrar. Därefter åter samma väg till Lidingövallen. Totalt ca 5 km. Hela turen tar omkring 2 timmar. Egna stavar medföres och så något till fikarasten.

Ingen anmälan krävs. Gratis för medlemmar, även pröva på.

Som rubriken antyder vill vi gärna att själen skall få sitt också och därför stannar vi gärna till för att njuta av naturen och låter också gärna rasten få ordentligt lång tid.

Ansvarig ledare: Magnus Linde 073 999 71 13. Ledare är vanligen Siw och Magnus Linde, men då de är förhindrade rycker Gudrun och Hasse in.

 

Glöm inte att kolla andra kommande vandringar och paddlingar här:

http://www.friluftsframjandet.se/regioner/malardalen/lokalavdelningar/lidingo/vandring/

http://www.friluftsframjandet.se/regioner/malardalen/lokalavdelningar/lidingo/kajak/kajakprogram/