Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Äventyrspatrullen

Välkommen till Äventyrspatrullens hemsida. Vi är en Frilufsargrupp med barn födda 2004 och 2005. På den här sidan hittar du information om terminens träffar. Inför varje träff uppdaterar vi sidan med lite mer detaljerad information och en packlista.

Avslutningsvandring till Lunsen 4/12

Som meddelat via E-post kommer vi inte kunna ha en övernattning den 3-4/12 eftersom stugan vi tänkt vara i är upptagen. Vi planerar istället att låna stugan i början av nästa termin. Vi väljer istället att gå till Lunsentorpet. Vi har ju gått dit flera gånger tidigare men aldrig norrifrån, från ingången till upplandsleden från Flottsund.

Vi träffas kl 09:45 vid buss stationen i Knivsta för att ta buss 101 kl 10:03 mot Uppsala. Bussresan tar 20 min och vi kliver av på busshållplatsen Lunget längs väg 255. Därifrån går vi först till Lunsen där vi stannar och äter och sedan går vi vidare. Vi skulle vilja bli upphämtade på följande plats vid Finnvretsvägen (KARTLÄNK). Exakt tid är lite svårt för oss att säga så det enklaste är nog om vi ringer till de som ska hämta oss när vi går från Lunsen.  

För att säkra att det finns plats i bilar behöver vi veta vilka barn som ska med och vilka som kan köra ifall det behövs.

Packlista:

Skor:
 Varma fodrade stövlar eller kängor och varma strumpor.

Kläder: När det är kallt är det bra att klä sig med lagerprincipen med många lager av kläder. Genom att klä sig med flera lager är det också lättare att reglera genom att ta på sig eller ta av sig för att inte bli för kall eller för varm. Nertill kan man ha långkalsånger, ett par byxor och sedan överdragsbyxor eller termobyxor. Upptill kan man börja med en underställströja sedan t-tröja följt av en långärmad tröja eller skjorta. Utanpå det kan man ha en varm ulltröja, fleece eller dunjacka och sist en vindjacka, allternativt en täckjacka. Mössa och varma vantar är ett måste för att inte frysa och halsduk eller fuskolle är också bra att ha för att hålla värmen uppe.   

Packa med extra strumpor och lägg de hellre någon stans under jackan nära kroppen istället för i ryggsäcken. Då kan man byta till torra varma strumpor om man fryser.

När vi går är det bra att inte ha för mycket kläder på sig eftersom man då lätt blir varm och börjar svettas. När man sedan stannar drar det våta värmen ur kroppen efter och efter en stund blir man kall. Det är bättre att gå tunt klädd och sätta på sig något värmande när man stannar.

Mat:
-Lunchfika. Vi kommer göra upp eld vid Lunsentorpet så det finns möjlighet att grilla för dem som vill det. Vi tar med tillbehör om barnen har med korv med bröd.
-Vattenflaska med vatten 
-Termos med varm dryck
-Drickkåsa
-Frukt
-Något att ha i fickan att snaska på under vandringen, tex nötter och russin.

Prylar:

-Sittunderlag
-Kniv
-Visselpipa, Hängande runt halsen eller i fickan.
-Förstahjälpenpåse

(Förstahjälpen påsen bör innehålla följande: Några plåster, gärna av varierande storlek. 2-4 sterila kompresser, sårtvättare och två gasbindor. Om man använt saker ur påsen är det också viktigt att fylla på med nytt.)

OBS!! Inga mobiltelefoner eller andra el-prylar. 

Vi Ses!!

Magnus och Lars

 

Så här blir upplägget för vårterminen 2016:

-Fredagen den 19/8 17:00-20:00, Fredagsmys med korvgrillning.
-Lördag till Söndag 27-28/8, Paddling med övernattning på Kolarmoraån.
-Söndagen den 18/9 13:00-16:00. Vi hjälper till med Främjardagen vid Särstabadet
-Torsdagen den 29/9 17:00-20:00, Vi tänkte dra ut i skogen och laga middag tillsammans, antingen på stormköken eller över öppen eld. Vi återkommer med information om plats.
-Söndagen den 16/9 10:00-13:00. Vandring i naturreservatet Morga Hage samt övning i första hjälpen.
-Torsdagen den 10/11 17:00-20:00, Vi tänkte dra ut i skogen och laga middag tillsammans, antingen på stormköken eller över öppen eld. Vi återkommer med information om plats.
-Lördag till Söndag 3-4/12, Vi tänkte försöka få till en liknande övernattning i stuga som vi hade för ett år sedan denna sista träff för terminen. Vet dock inte ännu om detta kommer att gå och därför får vi återkomma med mer information om hur upplägget blir här. 

Kontaktinformation:

Lars Jansson: 0705-796294
Magnus Simonsson: 0707-809508