Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Äventyrspatrullen

Välkommen till Äventyrspatrullens hemsida. Vi är en Frilufsargrupp med barn födda 2004 och 2005. På den här sidan hittar du information om terminens träffar. Inför varje träff uppdaterar vi sidan med lite mer detaljerad information och en packlista.

Vandring och fågelskådning vid Hjälstaviken 23/4 09:00-16:00

OBS!!! Nytt för i år är att man ska anmäla sig till träffarna. Detta gör man helst på hemsidan, se länk. Om det känns svårt kan man även anmäla sig genom att skicka ett e-post eller SMS till Magnus.

På denna tredje träff för terminen tänkte vi besöka naturreservatet Hjälstaviken. Vi tänkte ta en promenad runt sjön och stanna på vägen och spana efter vilka fåglar vi kan se. 

Vi samlas på parkeringen vid vid Ängbypark i Knivsta kl09:00 och försöker vara tillbaka på samma plats kl16:00. Beroende på hur många som kommer med kan vi behöva hjälp av någon som kan köra. Meddela gärna om du har möjlighet att skjutsa dit på morgonen eller hem på eftermiddagen. 

Packlista:

Skor:
 Gummistövlar eller vattentäta kängor med högt skaft. OBS!! Tänk på att det fortfarande är kallt ute så ha varma strumpor.

Packa med extra strumpor och lägg de hellre någon stans under jackan nära kroppen istället för i ryggsäcken. Då kan man byta till torra varma strumpor om man fryser om tårna.

Kläder: 
Det är alltid bra att klä sig med lagerprinsipen med många tunna lager istället för en tjockare jacka. På så sätt kan man lättare reglera hur mycket man har på sig för att inte bli för varm eller för kall. När man ska börja gå ska man ha mindre kläder på sig så man inte blir för varm och när man stannar ska man ha något varmare förstärka på med.  

Upptill kan man ha en t-tröja, långärmad tröja och en vindjacka som skal ytterst. Nertill bör det räcka med ett par tåliga byxor. I packningen ska man ha något varmt att ta på upptill när vi stannar för att vila och äta. Regnkläder ska också alltid finnas med i packningen. På söndag kan det nog vara skönt att även ha med en tunn mössa och ett par vantar eller handskar. Skiner solen är det bra med solglasögon och keps eller solhatt.

Mat:
-Ordentlig lunchfika.
-Liten eftermiddagsfika
-En frukt
-Lite nötter och eller russin i fickan att kunna äta under promenaden.
-Vattenflaska med vatten 
-Termos med varm dryck
-Drickkåsa

Prylar:
-Kikare
-Sittunderlag
-Kniv
-Visselpipa, Hängande runt halsen eller i fickan.
-Förstahjälpenpåse

(Förstahjälpen påsen bör innehålla följande: Några plåster, gärna av varierande storlek. 2-4 sterila kompresser, sårtvättare och två gasbindor. Om man använt saker ur påsen är det också viktigt att fylla på med nytt.)

OBS!! Inga mobiltelefoner eller andra el-prylar. 

Vi Ses!!

Magnus och Lars

 

Så här blir upplägget för vårterminen 2017:

-Lördag-Söndag 4-5/2, Övernattning i jaktstuga.
-Söndag 12/3, Skridskotur från Pepparkaksudden.
-Söndag 23/4 9:00-16:00, Vi åker till Hjälstaviken för att gå runt sjön och titta på fåglar.
-Söndagen 21/5 10:00-14:00. Cykeltur till Eda.
-Lördag till Tisdag 3-6/6. Övernattningsläger. Vi vet inte riktigt vilka dagar det blir men förhoppningsvis kan vi ordna en tur med tre nätters övernattning.

Kontaktinformation:

Lars Jansson: 0705-796294
Magnus Simonsson: 0707-809508, cmsimonsson(a)gmail.com