Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Gruppnivåer

Skidskolegruppsindelningar Friluftsfrämjandet Djursholm

LÄMMEL (f.d Snögubbar) 4–6 år.
Förkunskapskrav: Inga förutom att ditt barn kan vara borta från mamma/pappa hela lektionen.
Nybörjarkurs där vi provar knappliften och tränar på att hantera skidorna, bromsa och svänga i mycket lätta backar.

RÄV 4–6 år (Ny grupp )
Förkunskapskrav: Du kan bromsa, stanna och svänga i barnbacken samt åka knapplift själv.
Lekfull fortsättningskurs för de minsta som redan kommit igång med sin skidåkning.
Ett absolut krav är att du redan vid det första lektionstillfället ska kunna åka hela knappliften själv, samt ta dig ner för hela barnbacken Vi försöker bli ännu bättre på att svänga och bromsa i barnbacken för att sedan ge oss ut i skidområdets övriga nedfarter.

LO (f.d Snökanoner) 4–6 år.
Förkunskapskrav: Du kan svänga, bromsa och stanna i de stora backarna.. Du kan åka knapplift själv och en fördel är om du testat att åka ankarlift själv.
Avancerad kurs för de minsta som vill nyttja hela skidområdet. Vi åker fartfyllt och lekfullt i hopp, gupp och alla typer av backar. Allt för att bli en ännu bättre och säkrare skidåkare.

Glidare 7–11 år.
Förkunskapskrav:
Förkunskapskrav: Ett absolut krav är att du redan vid det första lektionstillfället ska kunna åka hela knappliften själv, samt ta dig ner för hela barnbacken i .Du kan bromsa, stanna och svänga
Fortsättningskurs där vi blir säkrare och modigare. Vi testar de lite längre och större backarna.

Svängare 7–11 år.
Förkunskapskrav: Du kan på ett kontrollerat sätt ta dig nedför de flesta backarna och åka ankarlift själv.
Vi tar oss ut på äventyr med varierad åkning i olika sorters backar och terräng. Vi försöker hitta säkerhet, fart och rytm i vår åkning.

Fräsare 7–11 år.
Förkunskapskrav: Du kan åka med parallella skidor och klarar av ankarliften själv. Du vågar mycket och åker med bra fart.
Avancerad kurs med högt tempo. Vi åker i pucklar, hopp och alla typer av backar samtidigt som vi utvecklar vår skidfärdighet. Mycket fart under roliga och lekfulla förhållanden.

FREESKIERS
Alla tjejer och killar upp till 16 år med säker parallellsväng och fart under skidorna kan vara med i Freeskiers, vår friåkningsklubb utan tävlingsmoment som erbjuder ungdomar kvalificerad slalom- och snowboardträning. Deltagarna utvecklar sin skidåkning på flera plan och den personliga färdigheten tränas mycket. Skidglädje, nya härliga vänner och mängder av upplevelser på snö är vad Freeskiers handlar om