Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Handikappskidskolan

Detta är skidskolan för dig som har en funktionsnedsätting. Vårt motto är: Skidåkning för alla. Vi utgår från lusten till skidåkning och till att alla som åker med oss ska kunna hitta ett åksätt som passar just dem.

Friluftsfrämjandets Handikappskidskola bedriver skidskola för skidåkare som behöver speciellt stöd och inte kan gå i den traditionella skidskolan oavsett om du åker stående eller behöver hjälpmedel. Handikappskidskolan håller till i Flottsbro och Hammarbybacken (endast stående).
Vi kan även utbilda en anhörig eller en assistent om du har behov av detta.

ALLA KAN ÅKA SKIDOR!

Frågan är med vilket hjälpmedel just du behöver för att få njuta av vintern och snön. Det är du själv som sätter dina egna gränser. Det finns inga hinder för en gemensam skidsemester med hela familjen.

För både bi-ski och ski-cart så kan man ha en medåkare som hjälper till i backen. Hur mycket medåkaren hjälper till är beroende på åkarens egna färdigheter. Du som förälder/assistent kan bli medåkare. Om ni inte har den möjligheten finns det instruktörer/allmänmedåkare i många skidområden i Sverige som kan hjälpa till.

Anmäl dig till vinterns skidskola!

Handikappskidskolan drar i gång 18 januari 2016 i Flottsbro. Total lektionstid 6 tim fördelat på 4-5 tillfällen under en 5-veckorsperiod. Skidskolan bedrivs både på vardagskvällar och helger.

Till anmälan