Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Naturparkour

Testa att hoppa över stock och sten eller göra en volt i skogsgläntan. Naturparkour är ett spännande sätt att upptäcka naturen och samtidigt träna kroppen fysiskt och mentalt.

Parkour är en av världens snabbast växande ungdomssporter och handlar om att förflytta sig från punkt A till punkt B på ett så snabbt, smidigt och effektivt sätt som möjligt. Grundfilosofin inom parkour är att se varje hinder som en möjlighet till utveckling. Parkour innehåller rörelser som hopp och landningar, olika tekniker för att forcera hinder, och även övningar för att testa fysisk och mental styrka. Parkour utövas historiskt sett i urbana miljöer men i Naturparkour byts den urbana miljön mot naturen.

Vi tränar tillsammans!

Naturparkour är en av våra nyare verksamheter och lockar människor i alla åldrar, men främst barn och unga. Upplevelsen förstärks genom att vi tränar tillsammans och under våra aktiviteter är det lätt att lära känna likasinnade.
 

Utrustning:

För att träna Naturparkour krävs ingen speciell utrustning utöver ett par sköna skor och oömma kläder. Ta gärna med en flaska vatten.

Ta del av det roliga!

Som medlem får du vara med på massa aktiviteter, magasinet Friluftsliv, attraktiva medlemserbjudanden, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer. Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag!

Bli medlem

Kolla in naturparkour på youtube!

På Naturparkours youtubekanal lägger vi upp dokumentation, instruktionsfilmer och tips. Lär dig göra en wall flip!

Naturparkour på youtube

Hitta Naturparkour

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

Kunskap, guider och tips

Se fler tips