Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Mellanting 2016 - Harry Potter-ting

TVM Mölndal välkomnar er alla till Mellantinget 2016 - Harry Potter-ting! Tillsammans kommer vi spendera en magisk oktoberhelg vid sjön Lygnern utanför Flohult.

Start: fredag, 7 okt 2016 (kl 16:00)
Slut: söndag, 9 okt 2016 (kl 10:00)

Boka (78 platser kvar)

Se mer information nedan


Fullständig info om lägret hittar du nu genom en specialbyggd meny längst ner på denna sida.

Den 7-9 oktober öppnar vi portarna till - tja, inte Hogwarts kanske, men så nära man kommer i vildmarken, nämligen Mellantinget 2016! Trollkarlar såväl som mugglare välkomnas vill sjön Lygnern, där vi slår läger och spenderar helgen tillsammans. Under lördagen kommer vi anordna en aktivitetsrunda där man får chans att lära känna folk från olika lokalavdelningar. Blir det tid över anordnas lekar och andra aktiviteter, och om vädret tillåter kanske man kan få sig en paddeltur på sjön.

Hur länge håller lägret på?

Lägerplatsen öppnas klockan 16 på fredag eftermiddag, och på kvällen kommer vi inviga tinget med en stor lägerbrasa. Lördagen tillägnas helt aktiviteter, och på söndag städar vi ihop och avslutar runt 10 på förmiddagen.

Vindskydd och mat

På lägerplatsen kommer vi att bygga vindskydd att sova i. Alla äventyrsgrupper tar själva med sig tarp (presenning), sisalgarn, yxa, såg etc. Slanor tillhandahåller vi som vanligt. De som vill kommer också att kunna bygga ryggåsvindskydd med kraftiga rep spända mellan träd - se då till att ta med rejäla rep för det. Det går såklart även bra att ta med sig tält att sova i.

Alla lägerdeltagare ska ta med sig mat till hela helgen. Mat lagas enklast på stormkök eller över öppen eld. Såklart tar vi inte med oss alkohol annat än till köken.

Ny på ting?

För dig som inte är med i Friluftsfrämjandets verksamhet sedan tidigare, eller åker på ditt första ting, kan Nytinget vara något att fundera över. Som Nytingsdeltagare behöver du inte ta med något förutom din egen packning - allt som behövs för att bygga vindskydd tillhandahåller vi. Dessutom tar man del av köket, och planerar och äter därför maten gemensamt med dem.

Köket

Är man med i köket slipper man ta med sin egen mat, och istället lagar man mat gemensamt med andra köksdeltagare. Ingen utrustning eller liknande krävs, allt finns på plats.

Kostnad

Sista ordinarie anmälningsdatum är måndag den 26 september, och ordinarie lägeravgift fram till dess är 160 kr. För att anmäla dig, tryck "Boka" till höger och betala sedan in anmälningsavgiften till postgiro 794041-4. Nytinget och köket kostar extra 240 kr, dvs sammanlagt 400 kr. Anmälan till kök eller Nyting görs genom val av grupp i första steget i bokningen. Märk betalningen med "MT16 [Ditt namn] [Köket/Nyting om du anmält dig till någon av dem]", så t.ex "MT16 Samuel Nyberg Nyting". Kom ihåg att en anmälan till Nytinget inkluderar köket, men inte vice versa!

När anmälningen stänger kommer vi ta emot betalningar fram till den 4:e Oktober, sedan stänger även betalningen. Om man inte betalat innan dess, vår man betala på plats, kontant eller med swish. Om man inte anmält sig alls innan anmälningen stänger, kan man inte alls betala online utan måste göra det på plats. Avgiften man får betala höjs då till 240 kr, dvs 480 för kök eller nyting. Det sistnämnda gäller dock bara folk som anmält sig men inte betalat: folk som anmäler sig på plats kan inte anmäla sig till köket eller nytinget.

Resa till tinget

Tinget arrangeras vid Lygnerns strand, utanför Flohult, tre mil från Göteborg. Det går utmärkt att resa med kollektivtrafik till lägerplatsen. Från Göteborgs Centralstation, dit man anländer med tåg, kan man ta buss 330 till Sätila kyrka. Därifrån är det en härlig promenad på knappt 3 km till lägerplatsen. Vi kommer köra viss tyngre packning. Bilar kan åka hela vägen fram till lägerplatsen, till en mindre parkering där man tyvärr inte kan stå parkerad över helgen, men man kan lasta av och på.

Vill du titta på platsen på en karta, följ denna länk:
https://www.google.se/maps/place/57%C2%B031'21.0%22N+12%C2%B026'32.0%22E/@57.5308871,12.4540668,14z
Tidtabell för buss 330 finns på denna länk:
http://www.vasttrafik.se/#!/reseinformation/tidtabeller/330-goteborg-harryda-mark/
Under hösten kommer resor även kunna sökas via http://reseplanerare.resrobot.se/
TVM Mälardalen reser gemensamt till tinget, mer info finns på den interna facebookgruppen
https://www.facebook.com/groups/tvmmalardalen/events/

Övrigt

Mer information om lägret kommer dyka upp här, på mailen, eller på facebook.
Om du har frågor, kan du kontakta lägeransvariga:
Fredrik Nyberg:
fredrik.nyberg@amm.gu.se

Samuel Nyberg:
samuelnyberg98@gmail.com

Till sist ett par ord från Albus Dumbledore:
Dumbom! Lipsill! Stolle! Tokskalle!


Mer info

Arrangör
Ansvarig ledare
Svårighetsgrad
Lätt
Passar för
Ungdom
Gren
TVM - Äventyrsgrupper
Typ av äventyr
Aktivitet

Anmälan, tid & plats

Start
fredag, 7 okt 2016 (kl 16:00)
Slut
söndag, 9 okt 2016 (kl 10:00)
Antal platser
250
Platser kvar
78
Anmäl dig senast
2016-10-02
Medlemspris
160 kr
Bli medlem
Barn
+ 100 kr
Ungdom
+ 170 kr
Vuxen
+ 360 kr
Familj
+ 530 kr

KVARNDALSVÄGEN 2, 511 99 Sätila, Sverige

Tinget arrangeras vid Lygnerns strand, utanför Flohult. Åkter du kollektivt är busstationen Sätila kyrka en bra samlingsplats. Kommer du med bil så ta dig istället till parkeringen på Kvarndalsvägen.

Latitud
57.522532
Longitud
12.441802

Format: WG S84 decimal

Viktig info