Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Mellanting 2016 - Harry Potter-ting

TVM Mölndal välkomnar dig till Mellanting 2016 - Harry Potter-ting! Den 7-9 oktober bjuder vi in alla friluftsintresserade ungdomar till ett magiskt höstläger utanför Sätila, tre mil sydost om Göteborg.

Start: fredag, 7 okt 2016 (kl 16:00)
Slut: söndag, 9 okt 2016 (kl 10:00)

Se mer information nedan

Under en helg kommer vi att umgås och uppleva höstens friluftsliv tillsammans. Vår bas är tingsplatsen som är vackert belägen vid sjön Lygnerns strand. Du som inte redan är med i Friluftsfrämjandets verksamhet är välkommen att hänga med i lägergruppen Nytinget.

Trollkarlar såväl som mugglare välkomnas fredag kväll, då vi tillsammans inviger tinget. Incheckningen kommer preliminärt att öppna klockan 16. På lördagen kommer vi att ha en aktivitetsrunda, där du får lära känna ungdomar från olika delar av landet. Temat är Harry Potters magiska värld. Blir det tid över så kommer vi att ha lekar och andra aktiviteter, och om vädret tillåter kanske man kan få sig en paddeltur på sjön.

På kvällen har vi ett härligt, mysigt lägerbål med musik, sång, spex och skoj. Efter en sista natt tillsammans packar vi sedan ihop och avslutar lägret söndag förmiddag ca kl 10.

Lägerplats bredvid sjön!

På lägerplatsen kommer vi att bygga vindskydd att sova i.
Alla äventyrsgrupper tar själva med sig tarp (presenning), sisalgarn, yxa, såg etc. Slanor tillhandahåller vi som vanligt. De som vill kommer också att kunna bygga ryggåsvindskydd med kraftiga rep spända mellan träd - se då till att ta med rejäla rep för det. Det går såklart även bra att ta med sig tält att sova i. Du som åker på Nytinget behöver inte ta med dig något.

Alla lägerdeltagare ska ta med sig mat till hela helgen. Maten lagas på stormkök. På Nytinget planeras maten gemensamt.

Aldrig varit på ett Ting tidigare?

Ingen fara, du som ännu inte är med i Friluftsfrämjandets verksamhet är välkommen att hänga med i lägergruppen Nytinget. Vi hjälper dig tillrätta och fixar vindskydd till tältningen och planerar och samordnar maten gemensamt. Meddela vid anmälan ifall du vill ingå i lägergruppen Nytinget.

Anmäl dig nu!

Sista ordinarie anmälningsdatum är måndag den 26 september men går att efteranmäla sig, men då till en högre kostnad. För att delta på lägret krävs det att du är medlem i Friluftsfrämjandet.

Följ oss på Facebook

På vårt facebookevent kan du läsa senaste nytt om lägret: https://www.facebook.com/events/1146064372110546/

Hur tar jag mig dit?

Det går utmärkt att resa med kollektivtrafik till lägerplatsen. Från Göteborgs Centralstation, dit man anländer med tåg, kan man ta buss 330 till Sätila kyrka. Därifrån är det en härlig promenad på knappt 3 km till lägerplatsen. Vi kommer köra viss tyngre packning. Bilar kan åka hela vägen fram till lägerplatsen, till en mindre parkering där man tyvärr inte kan stå parkerad över helgen, men man kan lasta av och på.
Tidtabell för buss 330: http://www.vasttrafik.se
TVM Mälardalen reser gemensamt till tinget, mer info finns på deras Facebookgrupp. https://www.facebook.com/groups/tvmmalardalen/events/

Frågor?

Om du har frågor så kan du kontakta lägeransvariga: Fredrik Nyberg fredrik.nyberg@amm.gu.se eller Samuel Nyberg samuelnyberg98@gmail.com

Till sist ett par ord från Albus Dumbledore: Dumbom! Lipsill! Stolle! Tokskalle!
Hälsningar Friluftsfrämjandet i Mölndal


Mer info

Arrangör
Ansvarig ledare
Svårighetsgrad
Inga förkunskaper
Passar för
Ungdom
Gren
TVM - Äventyrsgrupper
Typ av äventyr
Aktivitet

Anmälan, tid & plats

Start
fredag, 7 okt 2016 (kl 16:00)
Slut
söndag, 9 okt 2016 (kl 10:00)
Antal platser
100
Platser kvar
94
Anmäl dig senast
2016-09-29
Medlemspris
160 kr
Bli medlem
Barn
+ 100 kr
Ungdom
+ 170 kr
Vuxen
+ 360 kr
Familj
+ 530 kr

57, 646 96 Stjärnhov, Sverige

Vi tingsarrangörer vill påminna om att det är bra att boka tågbiljetter till tinget så snart som möjligt, för att få ett bättre pris! Förslagsvis kan man resa med tåg till Göteborgs Centralstation. Därifrån kan man ta en buss ut till Sätila Kyrka, varifrån det bara är cirka 3 km promenad till lägerplatsen. Vi kommer köra viss tyngre packning. Bilar kan åka hela vägen fram till lägerplatsen, till en mindre parkering där man tyvärr inte kan stå parkerad över helgen, men man kan lasta av och på.

Latitud
59.072575
Longitud
16.941802

Format: WG S84 decimal