Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Mellan-Ting 2016 Harry Potter Ting

TVM Mölndal välkomnar er alla till Mellantinget 2016 - Harry Potter-ting! Tillsammans kommer vi spendera en magisk oktoberhelg vid sjön Lygnern utanför Flohult.

Start: fredag, 7 okt 2016 (kl 16:00)
Slut: söndag, 9 okt 2016 (kl 10:00)

Se mer information nedan

Den 7-9 oktober öppnar vi portarna till - tja, inte Hogwarts kanske, men så nära man kommer i vildmarken, nämligen Mellantinget 2016! Trollkarlar såväl som mugglare välkomnas vill sjön Lygnern, där vi slår läger och spenderar helgen tillsammans. Under lördagen kommer vi anordna en aktivitetsrunda där man får chans att lära känna folk från olika lokalavdelningar. Blir det tid över anordnas lekar och andra aktiviteter, och om vädret tillåter kanske man kan få sig en paddeltur på sjön.

--Hur länge håller lägret på?--
Lägerplatsen öppnas klockan 16 på fredag eftermiddag, och på kvällen kommer vi inviga tinget med en stor lägerbrasa. Lördagen tillägnas helt aktiviteter, och på söndag städar vi ihop och avslutar runt 10 på förmiddagen.

--Vindskydd och mat--
På lägerplatsen kommer vi att bygga vindskydd att sova i. Alla äventyrsgrupper tar själva med sig tarp (presenning), sisalgarn, yxa, såg etc. Slanor tillhandahåller vi som vanligt. De som vill kommer också att kunna bygga ryggåsvindskydd med kraftiga rep spända mellan träd - se då till att ta med rejäla rep för det. Det går såklart även bra att ta med sig tält att sova i.

Alla lägerdeltagare ska ta med sig mat till hela helgen. Såklart kan man smaka på andras mat, men det är dålig stil att leva endast av andra. Mat lagas enklast på stormkök eller över öppen eld, och ingen alkohol förutom till stormköken är tillåten.

--Ny på ting?--
För dig som inte är med i Friluftsfrämjandets verksamhet sedan tidigare, eller åker på ditt första ting, kan Nytinget vara något att fundera över. Som Nytingsdeltagare behöver du inte ta med något förutom din egen packning - allt som behövs för att bygga vindskydd tillhandahåller vi. Dessutom planerar vi maten gemensamt.

--Kostnad--
Sista ordinarie anmälningsdatum är måndag den 26 september, och ordinarie lägeravgift fram till dess är 160 kr. För att anmäla dig, Tryck "Boka" till höger, välj om du vill vara med i köket eller på Nytinget, och betala sedan in anmälningsavgiften till postgiro 794041-4. Märk betalningen med "Mellanting 2016".
Det kommer att gå att efteranmäla sig på plats, men till en högre kostnad. Därför rekommenderar vi att du anmäler dig så fort som möjligt. För att delta på lägret krävs det att du är medlem i Friluftsfrämjandet.

--Resa till tinget--
Tinget arrangeras vid Lygnerns strand, utanför Flohult, tre mil från Göteborg. Det går utmärkt att resa med kollektivtrafik till lägerplatsen. Från Göteborgs Centralstation, dit man anländer med tåg, kan man ta buss 330 till Sätila kyrka. Därifrån är det en härlig promenad på knappt 3 km till lägerplatsen. Vi kommer köra viss tyngre packning. Bilar kan åka hela vägen fram till lägerplatsen, till en mindre parkering där man tyvärr inte kan stå parkerad över helgen, men man kan lasta av och på.

Vill du titta på platsen på en karta, följ denna länk:
https://www.google.se/maps/place/57%C2%B031'21.0%22N+12%C2%B026'32.0%22E/@57.5308871,12.4540668,14z
Tidtabell för buss 330 finns på denna länk:
http://www.vasttrafik.se/#!/reseinformation/tidtabeller/330-goteborg-harryda-mark/
Under hösten kommer resor även kunna sökas via http://reseplanerare.resrobot.se/
TVM Mälardalen reser gemensamt till tinget, mer info finns på den interna facebookgruppen
https://www.facebook.com/groups/tvmmalardalen/events/

--Övrigt--
Mer information om lägret kommer dyka upp här, på mailen, eller på facebook.
Om du har frågor, kan du kontakta lägeransvariga:
Fredrik Nyberg:
fredrik.nyberg@amm.gu.se

Samuel Nyberg:
samuelnyberg98@gmail.com

Till sist ett par ord från Albus Dumbledore:
Dumbom! Lipsill! Stolle! Tokskalle!


Mer info

Arrangör
Ansvarig ledare
Svårighetsgrad
Lätt
Passar för
Ungdom
Gren
TVM - Äventyrsgrupper
Typ av äventyr
Aktivitet

Anmälan, tid & plats

Start
fredag, 7 okt 2016 (kl 16:00)
Slut
söndag, 9 okt 2016 (kl 10:00)
Antal platser
270
Platser kvar
269
Anmäl dig senast
2016-09-26
Medlemspris
160 kr
Bli medlem
Barn
+ 100 kr
Ungdom
+ 170 kr
Vuxen
+ 360 kr
Familj
+ 530 kr

KVARNDALSVÄGEN 2, 511 99 Sätila, Sverige

Tinget arrangeras vid Lygnerns strand, utanför Flohult. Åkter du kollektivt är busstationen Sätila kyrka en bra samlingsplats. Kommer du med bil så ta dig istället till parkeringen på Kvarndalsvägen.

Latitud
57.522583
Longitud
12.441823

Format: WG S84 decimal