Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Höstresa till Bruksvallarna med fjällvandring - köplatser

Häng med till Härjedalsfjällen i bästa höstskrud och dagtursvandra! Vi reser med buss från Järfälla och bor bekvämt på Bruksvallarnas fjällhotell med helpension (lunchmatsäck) i två eller fyrbäddsrum. Vi erbjuder tre vandringsgrupper som går sträckor från 12-22 km per tur. Förutom vandringar arrangeras gemensamma kvällsaktiviteter. Bindande anmälan via webben och genom att betala anmälningsavgiften om 500 kr. Läs mer om våra avbokningsregler här nedan. Betalning sker till Järfälla lokalavdelning med postgirokonto 59 29 24-5.

Start: torsdag, 21 sep 2017 (kl 14:45)
Slut: söndag, 24 sep 2017 (kl 21:30)

Se mer information nedan

Resan är fullbokad men det finns möjlighet att anmäla sig till en köplats. Om det sker en avbokning kontaktar vi dig och erbjuder dig en plats. Du förbinder dig inte till en plats genom att köa.

Under fredag och lördag delar vi upp oss i vandringgrupper som har olika längd och svårighetsgrad för att var och en ska få ut så mycket som möjligt av fjällvistelsen. Alla våra turer leds av utbildade fjälledare. Vandringarna kräver ingen fjällvana men du behöver kunna gå i grupp, minst 14 km per dag, klara av att gå uppför och nedför fjällsluttningar och kunna gå i terrängen bortanför upptrampade stigar. Var och en bär sin egen ryggsäck med matsäck och förstärkningsplagg. Eftersom vi vandrar på fjället kan vädret skifta snabbt. Förbered dig för såväl kyligt, regnigt och blåsigt väder som för vackert väder. Den grupp som går kortast planerar för turer om 12-14 km per dag, mellangruppen ca 16-18 och den tuffaste gruppen för 18-22. Turens upplägg och längd kan förändras efter fjälledarens bedömning. Du som varit med tidigare vet att det även blir en hel del sång, musik och överraskningar. På vår väg hem på söndag hinner vi med ytterligare en kortare vandring.

Läs mer om vilken utrustning som krävs på aktiviteten på webben där vi också försöker besvara vanliga frågor kring resan och vandringarna.

Avresa sker från Barkarby station torsdag 21 september med samling klockan 14.45 och vi är åter i Barkarby sent på söndagskvällen (ca 21.30) den 24 september. Vi bor på Bruksvallarnas Fjällhotell i flerbäddsrum eller tvåbäddsrum med dusch och toalett på rummen. Som vanligt tar vi med eget sänglinne och handduk för att hålla kostnaden nere. Sänglinne och handdukar finns att hyra på hotellet för den som önskar.

Priset för resan är 3 900 kronor. Är du inte medlem i Friluftsfrämjandet tillkommer medlemsavgift. I priset ingår inte middag på dit- och hemresan. Anmälan sker på webben. Anmälan bekräftas genom att du betalar anmälningsavgiften som är 500 kronor, vilken måste ske inom en vecka efter webanmälan. Slutbetalning av deltagaravgiften, dvs. 3 400 kr, ska vara oss tillhanda senast den 30 juli, men det går självklart bra att betala in tidigare. Betalning sker till postgirokonto 59 29 24-5. Var noggrann så att inbetalning sker till rätt konto, dvs. Friluftsfrämjandet i Järfälla. Ange ditt namn vid betalning. Vid avbokning tidigare än 30 dagar före avresa återbetalas 3 400 kr. Vid avbokning 14 dagar före avresa återbetalas 2 900 kr. Vi avbokning 24 timmar före avresa återbetalas 1 700 kr. Sker avbokning inom 24 timmar före avresa återbetalas inte resan. Vår resa omfattas av Kammarkollegiets resegaranti, http://www.kammarkollegiet.se/rattsavdelningen/resegarantier/du-som-ska-resa.
VÄLKOMMEN TILL EN FIN HELG I DE FÄRGSPRAKANDE HÖSTFJÄLLEN!
Gabriella, Lena, Anders, Johanna


Mer info

Arrangör
Ansvarig ledare
Svårighetsgrad
Medel
Passar för
Vuxen
Gren
Fjäll - sommar
Typ av äventyr
Aktivitet

Anmälan, tid & plats

Start
torsdag, 21 sep 2017 (kl 14:45)
Slut
söndag, 24 sep 2017 (kl 21:30)
Antal platser
0
Platser kvar
0
Anmäl dig senast
2017-09-20
Medlemspris
3 900 kr
Bli medlem
Barn
+ 100 kr
Ungdom
+ 170 kr
Vuxen
+ 360 kr
Familj
+ 530 kr

Betalning: Se information i beskrivning

Plats: 

840 97 Bruksvallarna, Sverige

Samlingsplats: 

Parkeringsplatsen framför Welcome Hotel, Barkarby, Järfälla.

Latitud
62.643504
Longitud
12.428190

Format: WG S84 decimal

Kunskap & guider

Inspiration