Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Senaste från våra backar

Nya idéer blev till en nystart

När Tomas Sandström flyttade till Jönköping blev han inspirerad att utveckla lokalavdelningens alpina del. En mängd nya idéer ledde till att hela verksamheten fick en nystart.


Myrebobacken - centrum i Ljungbys verksamhet

Det händer grejer i området kring Myrebobacken i Ljungby. Sommar som vinter lockar platsen numera besökare som vill ägna sig åt allt från vandring och paddling till slalom och längdskidåkning. Idag utgår all verksamhet från området kring backen. Så har det inte alltid varit.


Hjortberget väcktes till liv

Sedan 2011 bedrivs ett utvecklingsprojekt som ska väcka nytt liv i den anrika anläggningen Hjortberget. De förbättringar som planeras är omfattande och målet är att bli ett av Oskarshamns bästa besöksmål.


Att söka bidrag

Nytt material, utbildning eller projekt. Det finns flera olika bidrag att söka för alla ideella föreningar. Angelica Andersson i Friluftsfrämjandet Sjöbo har skrivit många ansökningar – och också fått flera bidrag beviljade till föreningen.


Ny på snö

Att få prova att åka skidor är inte självklart för alla. Tack vare Friluftsfrämjandet på Lidingö och Mentor Sverige får en grupp ungdomar åka skidor sex kvällar i den lokala backen tillsammans med Freeskiers Lidingö. Kvällarna fylls av många vurpor men också mycket mod och envishet. Och mersmak för framtiden.


De byggde en bikepark, för hand!

Inga sponsorpengar men desto mer engagemang ligger bakom Bocksliden BikePark i Lycksele. Nu lever backen året om, tack vare fyra downhill-banor som Fredrik Tenghall Andersson har byggt med sina vänner – för hand.


Ett brett kontaktnät kan ge guldkorn

Friluftsfrämjandet i Vadstena lägger ner mycket energi och tid på skidanläggningen Ombergsliden. Genom samarbeten och kontakter har man gjort stora investeringar för att uppdatera snösystemet – utan att lägga mer än en tiondel i rena pengar.


Utveckling av vår skidverksamhet

Samordningsgruppen för verksamhetsutveckling snö har haft sin tredje konferens. Syftet med gruppen är att skapa en struktur för systematisk verksamhetsutveckling och erfarenhetsutbyte inom och mellan Friluftsfrämjandets skidverksamhet i lokalavdelningar och regioner.


Starkare skidverksamhet med engagerade föräldrar!

När barnen går i skidskola hos Umeå Lokalavdelning slipper föräldrarna ha tråkigt. Vintern 2015 blir nämligen fjärde säsongen som även föräldrarna erbjuds att gå i skidskola samtidigt som sina barn.


Tydliga rollbeskrivningar skapar större engagemang

För att tydliggöra förväntningar på olika roller inom en lokalavdelning kan man arbeta fram en rollbeskrivning. Gudrun Jarl, sektionsledare i alpinsektionen Friluftsfrämjandet Uppsala, har gjort just det för att tydliggöra ansvar i alpina ledningsgruppen.

Visa ytterligare 4 sidor